Divorțul este un subiect actual, cu o abordare și implicații atât din punct de vedere legal cât și asupra parcursului vieții, în general. Rămâne, încă, un subiect blamat de societatea noastră, iar sub această umbrelă a socialului tu vei decide care este calea de urmat într-o astfel de situație. Cheia de reușită va rămâne la tine, atât timp cât deciziile și soluția îți vor aparține și vor fi în acord cu sensul tău.
Divorțul poate avea implicații multiple asupra vieții tale, însă gestionarea lui în mod corect și în echilibru face ca parcursul divorțului să fie mai ușor de acceptat. Divorțul nu este un obstacol de nedepăşit.
Ce este de învățat atunci când divorțezi? Ca orice lucru pe care nu îl cunoști și care intervine în viața ta și divorțul este o stare de fapt care, la început, sperie. Sperie pentru că nu știi ce înseamnă, ce atrage, care este durata lui în timp, cum se procedează și, mai ales, cum îi vei face față din punct de vedere material, social și emoțional. Însă, toate aceste lucruri se pot învăța.
Odată conștientizat, divorțul va deveni doar un obstacol în viața ta, pe care vei fi pregătit să îl depășești.
Ești dispus să aloci luni de zile sau ani din viață fiind prins în această procedură a divorțului, în loc să utilizezi acel timp într-un mod constructiv, relaxant și benefic ție? Cum ar fi să poți să scurtezi acest timp, cum ar fi să îi diminuezi din puterea pe care o poate avea asupra vieții tale, cum ar fi să poți să ajungi mai repede la viața ta de după divorț?
Sunt doar câteva întrebări care te pot ajuta să întelegi că timpul din viața ta este prețios, iar divorțul poate fi gestionat și într-un interval limitat, căruia tu îi stabilești întinderea.
Te putem învăța să înțelegi divorțul și dintr-o altă perspectivă, să înveți să divorțezi cu demnitate și încredere. Îndrăznește să îți asumi propria experiența a divorțului și nu te lăsa copleșit. Va fi eliberator!
1. Cum să mă împrietenesc cu divorțul? Discutăm despre înțelegerea noțiunii de divorț, cum te raportezi la această noțiune nouă în viața ta, cum să îi diminuezi impactul negativ, cum să îl accepți.
2. În ce fază a divorțului mă aflu? Discuțiile au în vedere starea prezentă a procedurii de divorț, dacă aceasta a fost demarată sau dacă se află în faza de intenție, necesitatea cunoașterii etapelor divorțului și impactul lor în viața personală.
3. Să cunoaștem divorțul din punct de vedere legal! Sunt explicate noțiunile de bază ale acestei proceduri, care sunt căile de soluționare, care sunt implicațiile din punct de vedere legal, ce cale este potrivită ție și cum poate fi urmată, fă-ți planul de acțiune și urmează-l.
4. Cum să fac să nu mă simt vinovat că vreau să divorțez? Discutăm despre stigmatizarea socială, impactul asupra vieții personale, asumarea divorțului, curajul de a fi diferit.
5. Vreau să divorțez, dar nu am curaj! Pot fi situații de temere în cazul unui partener agresiv sau lipsa resurselor materiale care blochează decizia. Se pot găsi soluții în orice situație, decizia finală îți aparține și va fi asumată în cunoștință de cauză.
6. Cum gestionez experiența divorțului în viața de zi cu zi? Sunt și situații în care divorțul trece lin prin viața partenerilor, însă abia după încheierea lui, relațiile cu prietenii, familia, copiii sau colegii de serviciu pot avea de suferit. Ce soluții găsim în astfel de situații?
7. Ce m-a învățat divorțul? Și din experiența divorțului poți învață despre tine că deții abilități neexperimentate: curajul, asumarea, conștientizarea, eliberarea, pot fi câteva. Le poți utiliza și apoi, în experiențele tale zilnice și poți deveni sursă de inspirație pentru alții, insuflându-le încrederea că soluțiile se afla la ei, indiferent de obstacol.