Use this dismissible announcement area to promote sales and important site-wide messages.

Schimbarea

“Oamenii nu se schimbă!”

Este ceea ce auzi cel mai frecvent în jurul tău. Te-ai întrebat vreodată dacă această sintagmă, emisă automat, este şi adevărată? Eu da, şi am concluzionat că nu. Adică, nu este adevărată! Oamenii, da, se schimbă!

Oamenii au puterea să se schimbe, să se transforme, să devină o versiune mai bună a lor, cu fiecare experienţă care îi marchează.

Gândeşte-te cât de naturală este schimbarea ta fizică, de la o perioadă a vieţii la alta şi realizează că, în egală măsură, maturizarea ta ca individ atrage şi o schimbare emoţională, sentimentală sau spirituală. Iubeşti diferit, simţi diferit, relaţionezi diferit, acţionezi diferit, dar în esenţă vei rămâne mereu pur şi fidel valorilor tale.

Şi ele vor căpăta o pătrundere mai adâncă în conştiinţa ta, o asumare mai profundă, un ghidaj de neatins cu tentaţii efemere….te schimbi. Direcţia schimbării şi puterea ei de manifestare îţi vor aparţine întotdeauna.

Dacă te lupţi cu tine să rămâi fidel unor tipologii, indiferent de modalitatea lor de dobândire, este evident că fugi de evoluţie, de schimbare, de tine. Te sperie ideea de a schimba, nu ştii să te raportezi la nou, nu îţi iei deciziile sănătoase în viaţă, refuzi să te laşi purtat de firesc.

Şi, în dorinţa de libertate, care îţi învăluie întreaga existenţă, crezi că refugiindu-te în tot felul de activităţi exterioare, de fapt, îţi trăieşti viaţa. Este doar o ocupaţie şi o modalitate de a nu conştientiza cât de blocat eşti în frica de a accepta prezentul.

Fuga de tine nu înseamnă că îţi trăieşti viaţa. Înseamnă că nu ai capacitatea să îţi asumi viaţa şi schimbările necesare în parcursul ei. Cu cât te opui mai tare, cu atât te erodezi în fixaţia ta.

Dacă prezentul atrage schimbarea este evident că o nouă treaptă în evoluţia ta trebuie urcată, aşa că păşeşte! Nu poţi să urci trepte rămânând la acelaşi nivel.

Schimbarea înseamnă şi eliberarea de un trecut, înseamnă libertate de mişcare, înseamnă dorinţa de nou şi proaspăt, înseamnă curăţare de ceea ce nu mai funcţionează, înseamnă natural. Te îndemn să observi natura, ea se schimbă în fiecare an.

Cum alegi direcţia?

Valorile şi principiile, care te definesc ca individ, sunt cele care îţi vor dicta direcţia corectă pentru tine. Ele nu se manifestă cu încrâncenare, pentru că astfel totul devine haotic şi dăunător, dar echilibrul va rămâne mereu baza pe care poţi construi. Nu uita de intuiţie, acea zona magică din tine care te călăuzeşte ca o busolă.

Cum manifeşti aceste elemente de bază, spre schimbare?

Este simplu: fii atent la tine şi vei şti. Observă-te pe tine în raport cu locul în care eşti, cu oamenii care te înconjoară, cu felul în care te simţi (liber sau prins) şi conştientizează ce îţi doreşti. Fă-ţi o analiză, asumă-ţi direcţia schimbării şi fă pasul. Ai încredere în tine! Şi atât.

Schimbarea este efectul evoluţiei. Intervine automat când eşti conştient de progresul tău.

Rămâi conectat

Te anunțăm când apar noi perspective pătrunzătoare
Thank you! Your submission has been received!
An error occurred, please check your input.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI