Use this dismissible announcement area to promote sales and important site-wide messages.

Rigiditatea

Ce este un compromis? O situaţie care nu este potrivită cu tine, dar în care persişti contrar simţirii tale.  

De obicei are pornirea de stabilitate, iar pe acest tipar o accepţi. Poate nu ai ales-o într-un mod dorit, poate în subconştient ai atras-o, dar cu siguranţă rămâi ancorat ei.

De ce ai alege să trăieşti în compromis? Poate din obişnuinţă, din lipsă de curaj de a schimba, din lipsă de alternative sau din câştigarea unor beneficii care te atrag, ar putea fi câteva exemple.

La ce nivel al vieţii tale poate apărea compromisul? La absolut orice nivel: fie că vorbim despre carieră, plan financiar, parteneriat, familie, prieteni, anturaj, orice conexiune naşte, al un moment dat, o situaţie de compromis.

Compromisul este rigiditate, adică acea stagnare a ta în anumite obişnuinţe în care alegi să funcţionezi, în detrimentul unui flux normal al vieţii.

Mai exact este acel perimetru limitat, ghidat de şabloane, din care refuzi să ieşi orice ar fi. Vei găsi mereu motive ale neclintirii tale şi ţi se vor părea fireşti, le vei utiliza ca fiind explicaţii ale unui nefiresc.

Motivul? Cunoşti drumul umblat şi ţi se pare mai uşor să exişti aşa, în loc să schimbi ceva. Vei avea teama de schimbare, deoarece necunoscutul a fost şi este cel mai mare factor de temut, pentru omenire.

Iar starea de nemulţumire, care se va instala în toată fiinţa ta, este primul semn că te-ai cufundat deja într-o situaţie de compromis.

De ce ai schimba ceva, dacă acel şablon funcţionează? Nu este necesar să schimbi nimic funcţional, care îţi face bine şi nu aduce daune, prin desfăşurarea lui, celor din jurul tău.

Dar când fluxul natural al vieţii naşte, în tine, gândul de schimbare, nu te mai potriveşti deloc pe acele căi bătătorite, oamenii din anturajul tău devin tot mai toxici, iar tu, în loc să evoluezi, încerci să te convingi de funcţionalitatea unor lucruri nefuncţionale, este timpul să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Cine dicteză schimbarea? Viaţa ta, tu, acele situaţii care se întâmplă şi care îţi semnalizează că este timpul să schimbi, să TE schimbi.

Şi nu pentru că cineva exterior ţie îţi spune ce să faci, chiar tu eşti cel care simte că ceva trebuie schimbat, că ceea ce a funcţionat până la un punct, într-un fel anume, nu mai poate continua.

Dacă alegi să rămâi încăpăţânat în obişnuinţa ta, te vei opune firescului şi preţul va fi scump. Adică suferinţă, neadaptare, tumult interior, o luptă cu tine însuţi care poate duce chiar la dependenţe nefireşti.

Fii sigur că, atunci când începi să nu te mai simţi potrivit cu un loc anume, cu oamenii sau cu un job, acele senzaţii ce se nasc în tine sunt primele semnale că ceva trebuie să se schimbe.

Întotdeauna vei avea capacitatea să alegi în mod benefic pentru tine şi singura direcţie corectă de urmat este … înainte.

Oricât de greu ţi s-ar părea, oricâte obstacole ar putea apărea pe parcurs, oricât de mult timp ar necesita avansarea ta, ori de câte ori te-ai împiedica fiind tras de frica de a renunţa, nu te opri!

Rigiditatea este doar o stare de blocaj. Nu suntem făcuţi să rămânem fixaţi în tipare. Tiparele sunt create tot de mintea noastra pentru un soi de siguranţă a lucrului cunoscut.

Schimbarea naşte frica de necunoscut şi, implicit, un fals dezechilibru la nivelul gândurilor noastre.  

Suntem lăsaţi să trăim liber, dar nu în haos;

Să funcţionăm în armonie, şi nu în dezechilibru;

Să aspirăm către mai bun şi mai bine, cu credinţă de reuşită;

Să ne acceptăm calităţile şi defectele, cu putere de creştere;

Să schimbăm ce nu mai funcţionează, având curaj de îmbunătăţire.

Suntem lăsaţi să ne placă viaţa noastră.

Câteodată trebuie să rişti ca să poţi să rupi acel blocaj. Dar fii sigur că şi acele imbolduri spre a risca nu sunt accidentale, ele nu vin fără o semnificaţie.

Fii încrezător în forţa divină, în viaţa înseşi, în tine, deoarece nimic nu este întâmplător şi nimic nu vine spre tine cu intenţia de a îţi face rău.

Suntem făcuţi să probăm tot ce ne dă viaţa, iar orice vine are un sens bine stabilit.

Poate nu înţeles de la început de noi, dar descoperit treptat.

Poate nu acceptat cu deschidere şi bucurie, dar asumat şi integrat corect în vieţile noastre.

Nu avem cum să evoluăm, să ne descoperim, să ne apropiem de scopul nostru, dacă nu ne lăsăm liberi să înţelegem, să experimentăm, să integrăm aceste schimbări.

Ele nu vin niciodată degeaba.

Ieşi din compromis, renunţă la rigiditate şi îmbrăţişează noul! Este şansa ta!

Rămâi conectat

Te anunțăm când apar noi perspective pătrunzătoare
Thank you! Your submission has been received!
An error occurred, please check your input.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI