Use this dismissible announcement area to promote sales and important site-wide messages.

Puterea imaginaţiei

Imaginaţia este o forţă, o abilitate personală. Dacă o deţii dar nu îi maximizezi potenţialul, caută-ţi mecanisme şi învaţă să o utilizezi în mod benefic.

Dacă nu ai percepţia ei încă, ajută-te să identifici dacă imaginaţia poate juca un rol important în orice întreprinzi zilnic.

La ce te ajută imaginaţia? La orice vrei tu. O poţi folosi în orice aspect al existenţei tale, te va face să zâmbeşti, te va umple de bucurie, te poţi identifica cu reprezentarea ei, va face fiecare zi diferită.

Imaginaţia îţi dă o strălucire aparte. Îţi proiectează viaţa în termenii şi dorinţele tale cele mai ascunse, cele mai îndrăzneţe, la care visezi şi care, prin puterea perseverenţei, le poţi aduce în realitate. Este important însă să rămâi ancorat în realitatea ta şi de acolo să construieşti.

Imaginaţia nu este o iluzie şi este necesar să faci distincţia clară între cele două noţiuni, pe care, la o primă aparenţă, le poţi echivala. Falsitatea iluziei te poate trage în blocaj, iar acolo sigur nu eşti în zona creativă a imaginaţiei.

Diferenţa de nuanţă se poate obţine prin conştientizarea permanentă a realităţii în care te afli, şi, pornind de la conceptul realităţii şi al experienţelor tale, îţi poţi crea, prin imaginaţie, noi obiective pe care porneşti să le atingi.

Iluzia este o stare mentală de închipuire care nu are la bază realitatea. Nimic din ce îţi proiectezi prin iluzie, de fapt nu există, este o denaturare a realităţii care te înconjoară.

Puterea imaginaţiei este de neegalat. Ea îţi deschide perspective fără limită, iar tot ce trebuie să faci este să depui efortul să prindă contur.

Fără imaginaţie nu există culoare, iar fără culoare totul este anost, trist, uzat. Lasă imaginaţia să-ţi creioneze visul, să te scoată din frică, să te aducă acolo unde ţi-ai dori să fii.

Scapă de rigiditate, de etichete, de falsul impus de alţii, pe care ai tendinţa de a-l prelua în viaţa ta, fără să cunoşti că poate fi şi altfel. Rămâi însă conştient de etichetarea exterioară doar pentru a o folosi ca un reper, pe care să îl ai în analiză în drumul către calea ta.

Visează măreţ şi nu te opri până nu atingi acea măreţie prin care te identifici. Utilizează tot ce îţi oferă viaţa, toate experienţele venite, adună-ţi din ele lecţiile, dar nu stagna oricât de obosit crezi că eşti.  

Iar dacă te găseşti în situaţia de a experimenta imaginaţia, dar teama de eşec sau poate ridicol te opreşte să o treci graniţa mentalului, impune-ţi şi încearcă măcar o dată. Iar apoi încă o dată şi nu te opri până nu devine ceva firesc în viaţa ta.

Tu eşti sursa a tot ceea ce ai nevoie pentru a reuşi.

 Pentru tine, care este următorul obiectiv de atins? Odată identificat, lasă-te purtat de imaginaţie, vizualizează-te cum eşti la momentul reuşitei lui şi porneşte chiar acum făcând primul pas.

Crează-ţi viaţa în termenii tăi!

Rămâi conectat

Te anunțăm când apar noi perspective pătrunzătoare
Thank you! Your submission has been received!
An error occurred, please check your input.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI