Imaginaţia este o forţă, o abilitate personală. Dacă o deţii dar nu îi maximizezi potenţialul, caută-ţi mecanisme şi învaţă să o utilizezi în mod benefic.
Dacă nu ai percepţia ei încă, ajută-te să identifici dacă imaginaţia poate juca un rol important în orice întreprinzi zilnic.
La ce te ajută imaginaţia? La orice vrei tu. O poţi folosi în orice aspect al existenţei tale, te va face să zâmbeşti, te va umple de bucurie, te poţi identifica cu reprezentarea ei, va face fiecare zi diferită.
Imaginaţia îţi dă o strălucire aparte. Îţi proiectează viaţa în termenii şi dorinţele tale cele mai ascunse, cele mai îndrăzneţe, la care visezi şi care, prin puterea perseverenţei, le poţi aduce în realitate. Este important însă să rămâi ancorat în realitatea ta şi de acolo să construieşti.
Imaginaţia nu este o iluzie şi este necesar să faci distincţia clară între cele două noţiuni, pe care, la o primă aparenţă, le poţi echivala. Falsitatea iluziei te poate trage în blocaj, iar acolo sigur nu eşti în zona creativă a imaginaţiei.
Diferenţa de nuanţă se poate obţine prin conştientizarea permanentă a realităţii în care te afli, şi, pornind de la conceptul realităţii şi al experienţelor tale, îţi poţi crea, prin imaginaţie, noi obiective pe care porneşti să le atingi.
Iluzia este o stare mentală de închipuire care nu are la bază realitatea. Nimic din ce îţi proiectezi prin iluzie, de fapt nu există, este o denaturare a realităţii care te înconjoară.