Ce simţi când spui “te iubesc”?
“Simţim ceva în inimă … bucurie, fericire, veselie. Lucrurile pe care le exprimăm toate vin de la creier şi ne provocă o senzaţie bună la inimă. Dacă exprimăm un sentiment faţă de cineva ne simţim ruşinaţi, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim noi singuratici.
Dacă cineva te înfurie asta nu înseamnă că trebuie să te enervezi şi tu, ba din contră trebuie să te calmezi şi trebuie să te gândeşti la ceva pozitiv ca să îţi treacă gândurile negative.
De exemplu dacă aveam un orar al emoţiilor şi punem furia pe primul loc este ceva total greşit. Dar putem să acceptăm bucuria, veselia şi alte lucruri legate de acest amănunt şi vom simţi o senzaţie plăcută de la inimă, nu numai de la creier.”
Cum exprimi iubirea?
“Primul pas este să arăţi că iubeşti pe cineva sau ceva. Dacă să iubeşti înseamnă să faci lucruri negative asta nu mai este iubire este lăcomie, dar ajutarea de sine se înrudeşte cu iubirea la fel şi bucuria. Unele lucrurile le pui pe primul loc, cum ar fi: să iubeşti o persoană anume şi nu te înfurii când cineva nu te place şi cel mai important lucru este să nu te baţi pentru iubire, deoarece răutatea pe care ai făcut-o se va întoarce la tine."
Cum înveţi să iubeşti?
“Primul pas spre a învăţa cum iubeşti este să te legi atât de mult de cineva încât să simţi o senzaţie ciudată în inimă. Dacă simţi o senzaţie ciudată în inimă de tristeţe, în niciun caz nu este iubire, este dezamăgire sau negativitate.
Al doilea pas este să îţi iubeşti părinţii, familia şi alte lucruri preţioase.
Să înveţi să iubeşti poate să fie şi că sunt lucruri care îţi plac sau pe care le vezi ca pe o petală de trandafir şi crezi că este un fel de iubire, de exemplu dacă iubeşti să manânci un hamburger. Dar ia gândeşte-te, dacă mâncarea aceea este nesănătoasă, tu te ataşezi aiurea de ea pentru că îţi place, dar ea te poate îngrăşa!
Şi atunci întrebarea la care tu trebuie să răspunzi este: aceasta mai este iubire? Eu zic că nu este corect, fiindcă dacă te ataşezi de un lucru nesănătos îţi poate face rău. Este ca şi cum ai mânca din gunoi!”
Cum poate fi folosită iubirea?
“Iubirea poate fi folosită în diferite moduri cum ar fi: să ajuţi un om sau să stai foarte mult lângă el (să te ataşezi), prin afecţiune.
Iubirea nu poate fi folosită prin răutate sau aroganţă şi mai ales, nu prin minciună.”
Cum poate deveni iubirea un adevărat haos?
“Uneori, când un bărbat şi o femeie se întâlnesc, unul dintre ei are diferite presupuneri, cum ar fi: se gândeşte dacă se poate căsători cu el/ea, iar unul dintre ei pică de ruşine probabil, pentru că celălalt nu-l place şi aşa se face un haos total al iubirii.” Filip – 8 ani pe atunci.