Use this dismissible announcement area to promote sales and important site-wide messages.

Dincolo de EGO

Nu îmi pot arăta slăbiciunea! Nu pot fi vulnerabil! “

Ce este EGO-ul ? Şi, de ce îl avem?

EGO-ul este necesar în doze moderate. Dus la extrem devine dăunător pentru tine şi apoi pentru cei din jur.

Se formează odată cu creşterea ta şi îţi defineşte caracterul.

Este acel EU SUNT….şi de aici îţi poţi construi singur fraza.

Este acea multitudine de acumulări lumeşti pe care le agoniseşti într-o viaţă, cu care te identifici pentru tine şi apoi în ochii celor din jur.

Dacă este bun sau rău? Este şi atât!

EGO-ul are nevoie să fie limitat. El cunoaşte fluctuaţii pe parcursul vieţii şi se stabilizează când tu ajungi la echilibru. Nu te poţi dezbrăca de el ca de o haină, pentru că are şi rol de apărare în împrejurări necesare.

El impune limite şi capătă valoare în situaţii create de exterior. Este normal să te defineşti şi prin această componentă umană.

Nu dimensiunea EGO-ului îţi dă putere, ci capacitatea ta de a îl stabiliza.

Nărăvaş din fire, EGO-ul are tedinţa să îţi construiască iluziile unui fel în care tu nu eşti şi există riscul să te laşi purtat de o trufie falsă.

Rezultatul? Pe moment încântător, cu tendinţe de neînvins, greu de stăpânit, aproape că nu îţi mai simţi respiraţia din cauza înălţimii la care te poate ridica.

Însă nu vei rămâne acolo. Un EGO fără limite, de fapt ascunde temeri de care tu fugi permanent. Şi cu cât fugi mai tare, cu atât EGO-ul se ridica mai sus. Şi nu în sens evolutiv, ci într-o stare de decădere sigură.

Sunt situaţii pe care nu vrei să le recunoşti în propria viaţă din ruşine poate, neîncredere, neputinţă sau teamă, acele situaţii care fac parte din bagajul tău şi crezi că alimentându-ţi permanent EGO-ul nu vor fi vizibile din exterior.

Un serviciu bine plătit, o maşina nouă, o garderobă în ton cu cele două, o aroganţă aruncată în văzul lumii, nu te spală de temerile pe care vrei să le ascunzi.

Sub umbrela unui EGO inflamat, crezi că eşti în siguranţă şi că anxietatea ta nu se vede.

Nu poţi face mari progrese având această abordare.

Încearcă să ieşi puţin de sub această protecţie imaginară şi fii sincer cu tine, acceptă temerile pe care le ai, învinge gândul decăderii.

Oricât de valoros crezi că eşti sub falsa putere a EGO-ului, de fapt laşi să se vadă frustrarea în care te scalzi.

Nu EGO-ul te face uman, empatic, credibil sau valoros. EGO-ul este o mască, un zid de protecţie în spatele căruia se ascunde adevăratul sine.

Analizează puţin ce ascunde EGO-ul tău ridicat astăzi şi dacă nu reuşeşti din prima analiză, o poţi relua. Într-o zi vei putea să îţi învingi propria slăbiciune, vei putea să limitezi cotele EGO-ului şi să le dozezi în mod sănătos pentru parcursul tău.

Fii generos şi vulnerabil cu tine! Nu este o slăbiciune, este putere!

Rămâi conectat

Te anunțăm când apar noi perspective pătrunzătoare
Thank you! Your submission has been received!
An error occurred, please check your input.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI