Use this dismissible announcement area to promote sales and important site-wide messages.

Dă-ţi valoare!

“Nu am timp de mine! “

“Nu am timp de nimic! “

“Aş vrea să am mai mult timp!”

Ce este timpul? Unde se duce el şi de ce mereu alergăm după timp?

Timpul este ceea ce tu trăieşti, experimentezi, vibrezi sau creezi pentru tine.

Câteodată ai senzaţia că stă pe loc, în alte situaţii parcă nici nu i-ai simţit prezenţa şi te derutează trecerea cu rapiditate a multor ore.

Îţi faci mental un bilanţ a ceea ce ai reuşit să realizezi într-un interval anume şi eşti surprins că mare lucru nu s-a întâmplat.

Nu aceeaşi stare o ai atunci când eşti detaşat de cotidian şi retras în mediul tău în care te regăseşti, meditezi, te reîncarci, te valorifici, iar vibraţia sufletului tău te face să levitezi aproape.

Şi ai vrea ca astfel de momente să nu se termine, să rămâi prins în acel timp pentru totdeauna.

Adevărul este acela că TU eşti cel care dă valoare reală timpului din viaţa sa, iar dacă aduci scuza timpului cu scopul de a te furişa din orice context, nu timpul este vinovat.

Orice faci într-o zi este timpul pe care ţi-l dedici. Chiar dacă ai percepţia că poate activităţile tale au mai multă nevoie de timp, în realitate el este mereu acelaşi, doar modalitatea în care îl gestionezi face diferenţa.

Timpul debutează şi se încheie cu aceeaşi scurgere a fiecărei zile, aduce evenimente noi sau repetitive, uşor anoste câteodată, dar şi pline de semnificaţie cu alte ocazii, însă mereu are aceeaşi prezenţă. Calitatea lui însă, este la tine.

Cum stabileşti calitate timpului din viaţa ta? Simplu: observă-te conştient într-o zi. Orice faci într-o zi te implică.

Dacă pentru tine tot ceea ce contează este să te dedici job-ului pe care îl întreprinzi, înseamnă că aceasta este calitatea timpului tău astăzi. Adică ţi-ai petrecut timp acolo unde îţi place cel mai mult, ai reuşit lucruri, ai satisfăcut cerinţe şi toate te-au situat în centrul acţiunii.

Dacă job-ul este o activitate parţială a unei zile pentru tine, iar un rest din zi îl vrei lângă partenerul de viaţă, faci acest lucru! Şi când nu există o proporţie dorită, depui efort pentru a găsi acest echilibru, deoarece pentru tine valoarea timpului dintr-o zi se găseşte în această împărţire.

Dacă familia pe care o ai este locul în care vrei să te afli cel mai mult, acolo stai, iar în restul timpului rămas din zi, mai rezolvi şi alte activităţi necesare sau dorite.

Orice conjunctură alegi în viaţa ta, fii conştient că ea atrage acţiuni şi rezultate, şi este, în egală măsură, timp cu tine şi pentu tine. Poţi învăţa din orice experienţă şi îi poţi atribui valoare în viaţa ta.

Pentru a ieşi din bucla de automatism a sintagmei “nu am timp” caută să conştientizezi mereu ceea ce faci şi raportează-ţi emoţiile.

Cheia reuşitei? Echilibrul.

Este unica soluţie care funcţionează. Mereu vor fi etape de depăşit, lucruri de rezolvat, insistenţe de adăugat, cerinţe de satisfăcut, momente de împărtăşit, însă proporţia împărţirii va fi mereu la tine.

Stabileşte-ţi priorităţile în viaţă. Stabileşte ceea ce contează cu adevărat pentru tine, în ce te regăseşti, ce te face fericit, iar când echilibrul are tendinţa de a se pierde, caută-ţi mecanisme de reechilibrare, vezi cum mai ajustezi, unde mai adaugi, cerne situaţiile care te încarcă peste limitele tale sănătoase şi dă-ţi valoare.

Valoarea ta va sta întotdeauna în calitatea timpului pe care ţi-o aloci. Şi odată cu ea se alătură şi ceea ce te împlineşte cu adevărat.

Pentru a exista reuşită, fii mereu punctul de pornire către orice direcţie vrei şi unde dai valoare. Apoi aplică si asumă-ţi.

Nu lăsa scuza lipsei timpului să te călăuzească, pentru că te vei pierde în timp.

Vei pierde tot ceea ce contează pentru tine, vei pierde momente valoroase, vei pierde oameni importanţi, te vei pierde treptat. Şi vei adăuga şi alte scuze exterioare ţie atribuindu-le celor din jur încapacitatea lor de a te înţelege pe tine, când de fapt, tu eşti cel care nu are curaj să îşi prioritizeze propria viaţă.

Impune limite sănătoase pentru tine, valorizează-te, munceşte zilnic pentru ceea ce contează, nu te lăsa influenţat de nevoile altora, fă din timpul tău o prioritate. Evită regretul tardiv al devalorizării!

Iar ca să poţi avea acurateţea momentului real în care te afli acum în viaţa ta, opreşte-te o secundă din ceea ce faci şi răspunde conştient la o întrebare: “Tu ce faci pentru sufletul tău?”

Rămâi conectat

Te anunțăm când apar noi perspective pătrunzătoare
Thank you! Your submission has been received!
An error occurred, please check your input.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI