Use this dismissible announcement area to promote sales and important site-wide messages.

Controlul, o iluzie!

Trăieşti cu senzaţia că deţii controlul? Asupra a ce deţii controlul?

Realitatea este aceea că nu poţi controla nimic în jurul tău. Îţi faci iluzii în ideea că poţi controla tot, dar lucrurile din viaţa ta funcţionează prin puterea existenţei lor în mod natural şi a deciziilor pe care le iei în fiecare minut.

Atât situaţiile pozitive cât şi cele care te pot impacta negativ, au la bază deciziile tale. Nimeni nu vine să îţi dea vreo formulă magică care să te ajute să ai parte de experienţe bune sau rele. Tu alegi, iar alegerile tale atrag consecinţe.

Orice experimentezi în viaţă se întâmplă natural, iar când încerci să forţezi situaţiile într-o direcţie sau alta şi ele nu se materializează, aceea este dovada că tu nu poţi controla nimic.

Nevoia de control este de fapt o frică mascată. Îţi este frică de consecinţe şi atunci crezi că dacă poţi controla lucruri, oameni, emoţii, împrejurări, ele îţi aparţin, nu le vei pierde niciodată, te poţi baza pe ele oricând, sunt mereu ale tale şi aşa vor rămâne, fiind suficient ca tu să nu vrei să renunţi la ele.

Te poţi trezi în orice secundă fără tot ce ai crezut că poţi controla. Oare se poate întâmpla asta? Te asigur că da!

Lucrurile funcţionează într-o stare de desfăşurare sau mişcare în mod natural. Ai parte în viaţa ta de oameni, experienţe, acumulări, interacţiuni, pentru simplul fapt că toate acestea există în mod firesc, iar alegerile tale potrivite vor face posibilă acţiunea de aducere a lor în viaţa ta. În acelaşi sens ai şi puterea de a renunţa la tot ce nu îţi este folositor sau benefic.

Dar alegerile fac posibil acest fapt şi nu controlul tău asupra lor! Aşa că dacă vrei să controlezi ceva, controlează-ţi alegerile, adică fă-le tu pentru tine şi nu lăsa pe alţii să aleagă în locul tău!

Ce faci când constaţi că alegerile tale nu au avut chiar rezultatul dorit de tine? Şi, mai ales, de ce nu ai ajuns la acel rezultat?  

Nu întotdeauna alegerile tale vor duce la un rezultat dorit. Se întâmplă aşa, deoarece pot fi implicate şi alte persoane sau situaţii care, la rândul lor au proiecţii şi aşteptări proprii. Şi cum tu nu poţi deţine controlul lucrurilor exterioare ţie este firesc să se întâmple ca rezultatul dorit de tine să nu fie şi cel întâmplat în realitate.

Ce este de făcut în astfel de situaţii?

Tot ce poţi face este să acţionezi mereu în direcţia unei alegeri care să îţi aparţină şi să fii mereu conştient că nu poţi controla rezultatul.

Îţi poţi asuma, în egală măsură, că indiferent care va fi acel rezultat, vei putea să îl gestionezi bine pentru tine, în sensul în care vei avea capacitatea de a alege partea potrivită ţie din acel rezultat, în măsura în care el nu este pe deplin satisfăcător.

Este posibil ca acel rezultat să genereze la rândul lui şi alte alegeri şi tot aşa. Este fluxul natural al existenţei noastre umane.

Lasă lucrurile să se întâmple în mod natural în viaţa ta, bucură-te de experienţă, lasă-te purtat de emoţii şi trăiri neîncercate, fii liber şi trăieşte!

Rămâi conectat

Te anunțăm când apar noi perspective pătrunzătoare
Thank you! Your submission has been received!
An error occurred, please check your input.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI